Achtdaagse reis naar Tsjechië - Zuid-Bohemen
03/09/2017 - 10/09/2017

Dag 1 - zondag 03/09/2017

Vertrek met 29 deelnemers en onze 2 gidsen - Eddy Thys en Bennet Berx - naar Zuid-Bohemen met de autocar. In Frankfurt werd onze chauffeur afgelost en maakten we kennis met onze vaste chauffeur Theo voor de rest van de reis. Aankomst in Hotel Zaton rond 19u. Bedeling van de kamers en rond 20u mochten wij aanschuiven voor een heerlijk warm en koud buffet. Na de maaltijd werd het programma door Eddy uitgelegd en nadien werd de avond afgesloten met een kleine wandeling.

Dag 2 - maandag 04/09/2017

8u ontbijtbuffet en 9u15 verzameling voor een wandeling van 12 Km naar Rožmberk nad vltavou met 26 deelnemers langs de oevers van de Moldau ,door bossen en ongerepte natuur. Na een kleine maaltijd langs de oevers van de Moldau vertrokken wij per autocar naar het Lipnomeer. Met de zetellift gingen we naar boven om op de 40m hoge toren - die deel uitmaakt van de "boomkruinwandeling" - een prachtig panoramisch zicht te hebben over de streek. Met de bus terug naar het hotel om ons op te frissen en om 19u15 aan te schuiven voor een uitgebreide maaltijd. Het programma voor de volgende dag werd opnieuw voorgesteld door Eddy waarna Marcella alle leeuweriken aan elkaar voorstelde. Rest van de avond vrij om eventueel gebruik te maken van de verschillende hotel faciliteiten zoals bowling, squash, biljart, tennis, fitness, sauna, welness,......

Dag 3 - dinsdag 05/09/2017

8u ontbijtbuffet en 9u vertrek met de bus naar Vyssi Brod waar we met een Duitstalige gids het klooster en de bibliotheek bezoeken. De boeken (42.000) worden er onder strenge veiligheidsmaatregelen tentoongesteld. Na het middageten werd er een 12 km lange wandeling voorzien , de zogenaamde Kruiswegwandeling. De niet-wandelaars konden de Vietnamese markt bezoeken en/of rond kuieren in het stadje. Met 18 deelnemers vertrokken wij voor deze toch wel zware wandeling met steile hellingen, afdalingen, onverharde wegen, bossen, stenen en verdwenen aanwijzingen. Moe maar voldaan bereikten wij de bus om ons terug naar het hotel te brengen. Na het lekkere avondmaal werd door Eddy het programma van de volgende dag uitgelegd. Vrije avond.

Dag 4 - woensdag 06/09/2017

8u ontbijtbuffet en 9u vertrek met de bus naar de brouwerij Budvar waar Budweiser gebrouwen wordt. Rondleiding werd voorzien door een Duitstalige gids en nadien mochten wij genieten van een lekker "pintje" (bekertje) Budweiser bier. Verder met de bus naar Hluboká nad vltavou voor het middagmaal en een uitstap met een treintje naar het kasteel en de tuinen. Het kasteel is een kopie van het Engelse Windsor Castle. Rondleiding werd gegeven door een Tsjechische Nederlands sprekende gids. Na dit bezoek terug naar ons hotel voor het avondmaal waarna Eddy ons wederom het programma voor de volgende dag voorstelde. Quizavond van Marcella met Mariette en Piet als jury.

Dag 5 - donderdag 07/09/2017

8u ontbijtbuffet en 9u vertrek met de bus naar het Lipnomeer voor een boottocht van 75 minuten. Het Lipnomeer is 5 km breed en 40 km lang. Afstappen in Frymburk - een klein gezellig dorpje - voor het middagmaal met nadien een mooie wandeling van 9 km langs het Lipnomeer . Terug naar het hotel om ons op te frissen en te genieten van een vervroegd avondmaal want om 20u vertrekken we met de bus naar Český Krumlov voor een avondwandeling van 3 km met gids - aangeboden door het hotel - door het historische centrum van dit stadje.

Dag 6 - vrijdag 08/09/2017

8u ontbijtbuffet en om 9u15 vertrekken we met 12 wandelaars voor een13 km lange wandeling naar Český Krumlov. Prachtige wandeling met zicht op enerzijds het oude Tsjechië en anderzijds het nieuwe. Na aankomst in het stadje zijn we de ganse namiddag vrij om te genieten van dit stadje dat tevens tot het Unesco werelderfgoed behoort. Het stadje ligt als een eilandje in de Moldau en bereikbaar via bruggen. Rond 17u vertrekken we terug naar het hotel om rond 19u15 aan te schuiven voor een heerlijke maaltijd in buffetvorm.

Dag 7 - zaterdag 09/09/2017

8u ontbijtbuffet en om 9u30 vertrekken we met 18 deelnemers onder leiding van Ivo, hoteluitbater, voor een mooie wandeling. Een mooie wandeling door de prachtige natuur en bezichtiging van een forellenkwekerij. De overige deelnemers genoten van een kleine wandeling op het domein en konden eveneens deelnemen aan een zeer populaire sport in deze streek, namelijk kanoën. Rond 19u15 schoven we voor de laatste maal aan voor een prachtig viergangenmenu waarna de avond afgesloten werd met muziek en dans.

Dag 8 - zondag 10/09/2017

Na het ontbijt tijd voor afscheid en vertrek richting Landen.

Het was een prachtige week met vele mooie wandelingen in de zeer mooie streek van Tjechië. Ook de weergoden waren ons goedgezind met temperaturen tussen 17° en 24°. Wij kijken al uit naar de volgende reis. Bedankt aan iedereen en tot de volgende

Theo