Reisverslag Oberharmersbach

Dag 1 - Zondag 26/8/2018

Zondagmorgen 5.30 u iedereen staat klaar voor vertrek naar Oberharmersbach. Na een drietal uurtjes rijden eerste stop langs de autosnelweg. Drie kwartiertjes later hervatten we onze reis. Tweede stop is rond 12.00 u. Verder richting Oberharmersbach met een halte in het mooie dorpje Sasbachwalden waar we een kleine wandeling door het dorp maken. Volgend halte is aan de Mummelsee. Wandeling rond het meer. Op weg naar eindbestemming en inchecken. Avondmaal in hotel en viering van onze jarige Monique. Nogmaals een dikke proficiat.

Dag 2 - Maandag 27/8/2018

Om 8 u een mooi en uitgebreid ontbijt. Tegen 9.30 u vertrek voor een mooie wandeling van 7 km waarbij wij eerst 3,5 km een "lichte" helling op moesten. Boven aan het Bergbauerhof tijd om even te rusten bij een verfrissende drank en waar wij getuige waren van een ontluikende "Schwarzwaldromance". Na deze mooie perikelen tijd om af te dalen naar het hotel voor het middagmaal. Om 14 u vertrek voor een kleine wandeling van 2,5 km naar de Schnappsbrennerei. En of er schnapps geproefd werd ....... Terug naar het hotel voor verfrissing en avondmaal. Sommigen met de "Schnappstrein" anderen via een bijkomende wandeling.

Dag 3 - Dinsdag 28/08/2018

Na het ontbijt vertrekken we naar Gengenbach en bezoeken er onder leiding van Francis de oude stad met de mooie huizen in vakwerk. Bezoek aan de abdijkerk en de kruidentuin van de abdij. Vrije tijd in Gengenbach. Tegen de middag vertrekken we allen met de bus naar Nordrach. Nuttiging van het lunchpakket. Een 13 tal moedigen vatten de wandeltocht aan richting Unterharmersbach. Een tocht van ongeveer 10 km over hellingen en vlakke weg. De overigen keren met de bus terug naar Zell en hebben hier een 2 tal uurtjes vrij voor winkelen en/of een terrasje. Bus brengt ons daarna naar Unterharmersbach waar wij de eerste groep tegenkomen en samen vatten wij de volgende tocht aan richting Oberharmersbach, ongeveer 4 km. Avondmaal en bingo avond in het hotel.

Dag 4 - Woensdag 29/0802018

Na het ontbijt vertrek met de bus naar de Tittisee, waar we onder een stralende zon een wandeling rond het meer maken. Tegen het eind van de wandeling begint het weer te veranderen, bewolking en veel wind. Na de wandeling nog even vrije tijd in Tittisee, zeer toeristisch met vele winkeltjes. Op weg naar Freiburg - hoofdstad van het Zwarte Woud - waar we onder leiding van onze gids Francis enkele bezienswaardigheden ontdekken. Na de rondleiding de kathedraal binnen om te schuilen, want ondertussen was het beginnen te regenen. Nog even vrije tijd in Freiburg. Terug naar hotel waar we heel wat later dan normaal gezien toekomen. Wegens een ongeluk op een brug heel wat file gehad.

Dag 5 - Donderdag 30/08/2018

Na het ontbijt vertrekken een 8 tal moedigen de klim naar de Brandenkopf ( 8km omhoog om 623 m te overbruggen!!!) met onderweg regen. De overige wandelaars gaan met de bus naar boven. Middagmaal boven op de Brandenkopf. Na het middagmaal nemen 21 wandelaars deel aan de afdaling van 10 km. De overigen rijden met de bus naar beneden en 4 wandelaars stappen op 5 km van het hotel uit en doen deze afstand al wandelend. Proficiat aan iedereen.

Dag 6 - Vrijdag 31/08/2018

Het is vandaag een regenachtige dag. Na het ontbijt vertrekken we voor een wandeling in Oberharmersbach. Na 4 km is er mogelijk om terug te keren of verder te wandelen voor een tocht van 8 km. Een zevental vatten de lange tocht aan in de regen. De anderen spelen kaart in het hotel. Middagmaal in hotel en daarna overleg voor de volgende uren. Vermits het nog steeds regent wordt de uitstap naar Triberg uitgesteld tot morgen zaterdag. Een paar gaan toch weer op stap met Francis voor een tocht van ong. 10 km in de regen naar Zell. Andere nemen de trein naar Zell om in het stadje wat rond te lopen. Tegen 16u30 neemt iedereen, ook de wandelaars die intussen toegekomen zijn, de trein terug naar Oberharmersbach. Avondmaal in hotel. Later op de avond vernemen we het droevige nieuws van het overlijden van de schoonzus van Paul en Francine Falise. Onze innige deelname aan de ganse familie.

Dag 7 - Zaterdag 1/9/2018

Na het ontbijt vertrekken we, wegens festiviteiten in het dorp, met de trein tot Zell waar de bus ons opwacht om verder te rijden naar Triberg. We bezoeken en beklimmen er de hoogste waterval van Duitsland. Nadien nog even vrije tijd in Triberg om ons lunchpakket te nuttigen en wat rond te kuieren. 12u30 vertrek richting Zell met een stop aan de grootste koekoeksklok ter wereld. Rond 14u30 nemen we de trein in Zell terug naar Oberharmersbach waar wij allen om 15u verwacht worden in het restaurant van het hotel. Wegens de verjaardag van Monique op de eerste dag en de verjaardag van Marcella op de laatste dag schenkt het bestuur een kopje koffie met "Schwarzwaldtorte" aan alle reisgenoten. Wij wensen beiden nog veel geluk en gezondheid. Avondmaal is vandaag vroeger gepland wegens deelname van een 15 tal wandelaars aan de tiroleravond die in het dorp plaatsvind.

Dag 8 - Zondag 2/9/2018

Verjaardag van Marcella en Happy Birthday tijdens het ontbijt. Na het ontbijt afscheid van Christina en haar team en vertrek richting Straatsburg. Wij brengen een bezoek aan de oude stad en doen even een terrasje. Rond 13u30 vertrekken we richting Landen. Lunchpakket in de bus. In Luxemburg doen we rond 16u nog een laatste halte in Berchem om de beentjes te strekken en even iets te drinken. Tegen 19u aankomst in Landen. Hopelijk heeft iedereen er van genoten.